Breaking news

Beroep Overmars levert niets op: wereldwijde FIFA-schorsing blijft staan

Beroep Overmars levert niets op: wereldwijde FIFA-schorsing blijft staan

7 februari - 12:38 Laatste update: 12:39

Marc Overmars blijft voorlopig op de blaren zitten. Het beroep dat de voormalig technisch directeur van Ajax had aangespannen tegen de FIFA, heeft hem niets opgeleverd. Daardoor blijft zijn wereldwijde schorsing geldig.

Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort na eerdere berichtgeving van Het Parool bevestigd. Begin dit jaar kreeg Overmars in Nederland een schorsing wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij Ajax. Dat nam de FIFA vervolgens over. Het Instituut Sportrechtspraak legde hem in november een schorsing voor twee jaar op, waarvan één voorwaardelijk.

Daardoor mag de voormalig aanvaller zijn huidige functie als directeur voetbalzaken bij Royal Antwerp momenteel niet uitvoeren. Afgelopen week was Overmars binnen Nederland nog een groot onderwerp van gesprek. Zo bleek uit een interview en onderzoek van de NOS dat Ajax hem na zijn vertrek tweemaal zou hebben benaderd voor een terugkeer.

"We hebben een bericht van twee zinnen ontvangen", zei Neervoort tegen de krant. "In de eerste zin staat dat het beroep verworpen is, de tweede zin luidt dat de gemaakte kosten voor rekening van de heer Overmars zijn." Het is nog niet duidelijk of Overmars zijn zaak nog bij het CAS gaat aanvechten. Volgens Neervoort zijn daar hoge kosten mee gemoeid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!