Nieuws

Botman: 'Direct na aankomst merkte ik dat voetbal in Engeland een ander spel is'

Botman: 'Direct na aankomst merkte ik dat voetbal in Engeland een ander spel is'

30-06-2022 06:51

Sven Botman is officieel speler van Newcastle United. De 22-jarige Nederlander moest zijn vakantie met zijn vriendin afbreken om zijn droomtransfer naar de Premier League af te ronden.

Botman maakte voor veertig miljoen euro de overstap van Lille OSC naar Newcastle. "Of ik besef dat ik de man van 40 miljoen ben? Nee. En daar wil ik ook helemaal niet over nadenken", laat Botman optekenen door De Telegraaf. "Dit is hoe de voetbalwereld zich heeft ontwikkeld en hoe de transfermarkt op dit moment in elkaar steekt. Daar kan ik niks aan doen. En ik ben hopelijk nog steeds die nuchtere jongen uit Badhoevedorp. Die 40 miljoen euro geeft overigens wel aan hoe graag Newcastle United me wilde hebben. Dat geeft vertrouwen en het is nu aan mij om dat terug te betalen."

De 22-jarige centrale verdediger is goed ontvangen in Engeland. "Direct na aankomst merkte ik dat voetbal in Engeland een heel ander spel is dan in Frankrijk", zegt hij. "Aan de overkant van Het Kanaal draait alles om voetbal. Ik ben toch niet de meest bekende speler, maar ik werd herkend en op straat aangesproken. In het stadion en bij het trainingscentrum, waar ik medisch werd gekeurd, stonden de supporters me op te wachten. Dat was voor mij wel even wennen", stelt Botman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!