Transfernieuws

'PEC informeert bij Feyenoord voor tijdelijke terugkeer van middenvelder'

'PEC informeert bij Feyenoord voor tijdelijke terugkeer van middenvelder'

17 januari - 23:25

PEC Zwolle lijkt een poging te gaan doen om Thomas van den Belt tijdelijk terug te halen van Feyenoord. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde fanaccount ForzaPECZwolle hebben De Blauwvingers inmiddels al contact gezocht met de Rotterdammers.

Dat PEC op zoek gaat naar een extra middenvelder komt niet uit de lucht vallen. Trainer Johnny Jansen kan de rest van het seizoen namelijk niet beschikken over Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander liep woensdag een zware knieblessure op. Ook de van AZ gehuurde Zico Buurmeester staat nog een tijdje aan de kant.

Van den Belt is geboren en getogen in Zwolle en werd afgelopen zomer voor een bedrag van 850.000 euro door Feyenoord overgenomen van PEC. De spelmaker speelde tussen 2020 en 2023 in totaal 79 wedstrijden voor de Overijsselse club, scoorde daarin negentien keer en gaf ook tien assists.

Bij Feyenoord kwam hij dit seizoen door de zware concurrentie slechts zesmaal in actie. Zijn contract in De Kuip loopt tot medio 2027. Ook Excelsior, Fortuna Sittard en Vitesse zouden interesse in hem hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!