Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Berghuis terug na schorsing, switch op linksachter

Vermoedelijke opstelling Ajax: Berghuis terug na schorsing, switch op linksachter

17-12-2023 11:00 Laatste update: 10:37

Steven Berghuis keert zondagmiddag weer terug in de basis van Ajax. De aanvaller ontbrak afgelopen donderdag in het Europa League-duel met AEK Athene wegens een schorsing. De Amsterdammers gaan dit weekend op bezoek bij PEC Zwolle en staan bij afwezigheid van John van 't Schip onder leiding van assistent-coach Michael Valkanis.

Van 't Schip heeft zijn laatste Ajax-wedstrijd van 2023 al gecoacht. De hoofdtrainer reist namelijk naar Australië, om daar de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. Daardoor zal Valkanis zowel zondag tegen PEC als donderdag in de beker tegen de amateurs van Hercules de honneurs waarnemen.

Naar verwachting zet bij Berghuis dus weer op het wedstrijdformulier. Het duel met PEC lijkt nog te vroeg te komen voor aanvoerder Steven Bergwijn, waardoor Carlos Forbs op rechtsbuiten begint. In de spits moet Brian Brobbey voor de goals gaan zorgen, al is de bewierookte aanvaller ook niet helemaal okselfris.

Verder ziet het ernaar uit dat Ar’jany Martha weer op linksachter plaats gaat nemen. De jonge vleugelverdediger staat in de competitie meestal in de basis, maar moet in Europa vaak genoegen nemen met een plek op de bank achter Borna Sosa. De zeventienjarige Jorrel Hato was tegen AEK de jongste Ajax-aanvoerder ooit en begint uiteraard ook tegen PEC. Dat zelfde geldt waarschijnlijk voor doelman Diant Ramaj, Josip Sutalo, Devyne Rensch, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Martha, Hato, Sutalo, Rensch; Tahirovic, Hlynsson, Taylor; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Ajax – PEC Zwolle begint zondagmiddag om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!