Nieuws

Benítez verklaart keuze: 'Onderschat niet wat PSV in Zuid-Amerika betekent'

Benítez verklaart keuze: 'Onderschat niet wat PSV in Zuid-Amerika betekent'

27 juni - 08:19
0

Walter Benítez genoot de interesse van onder meer Paris Saint-Germain, maar koos uiteindelijk voor PSV. De Argentijnse keeper kijkt uit naar zijn officiële debuut voor de Eindhovenaren.  

Benítez is de beoogde eerste keeper van PSV. "Veel andere teams hadden inderdaad interesse, maar ik zou niet onderschatten wat PSV in Zuid-Amerika betekent", legt de doelman uit in het Eindhovens Dagblad. "Het is een grote naam, vanwege de historie in Europa en de spelers die hier actief waren. PSV heeft grote successen geboekt en speelt eigenlijk altijd voor de titel. Als ik het hier goed doe, komt dat in Argentinië echt wel goed door."

"Ik wil doorgroeien door heel veel wedstrijden te spelen", vertelt Benítez aan De Telegraaf. De doelman had een aflopend contract bij OGC Nice, waardoor PSV hem gratis kon oppikken. "Dat ik mezelf er kan ontwikkelen is de belangrijkste reden bij mijn keuze voor PSV. Ik wil een nog betere versie van mezelf worden." Via oud-PSV’er Pablo Rosario, met wie hij bij Nice speelde, won de keeper al wat informatie in over de Eindhovenaren. "Mij is dus bekend dat PSV al vier jaar geen kampioen is geworden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie