Breaking news

De kogel is door de kerk: Linssen verlaat Feyenoord voor buitenlands avontuur

De kogel is door de kerk: Linssen verlaat Feyenoord voor buitenlands avontuur

27-06-2022 07:20 Laatste update: 07:27

Bryan Linssen heeft zijn buitenlandse avontuur te pakken. De aanvaller verlaat Feyenoord voor het Japanse Urawa Red Diamonds. 

De officiële bevestiging liet lang op zich wachten, maar de overgang van Linssen naar het Japanse Red Diamonds is nu écht in kannen en kruiken. De voormalig speler van Fortuna Sittard, MVV, VVV Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse trekt voor het eerst naar het buitenland.

Dat betekent dat de verloren Conference League-finale tegen AS Roma Linssens laatste duel voor Feyenoord is geweest. Uiteindelijk speelde de 31-jarige aanvaller 91 duels voor de Rotterdammers. Daarin scoorde hij 28 keer en gaf hij zestien assists.

Bij de Red Diamonds komt Linssen landgenoot Alex Schalk tegen. De aanvaller vertrok enkele maanden geleden al naar de gevallen Japanse topclub, die uitkomt in de Aziatische Champions League.

Linssen tekent voor 2,5 jaar in Japan en is in zijn nopjes met de transfer. "Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe hoofdstuk", aldus de aanvaller. "Bij Feyenoord heb ik een geweldige tijd gehad, dat maakt me trots. Maar ik heb er ook altijd van gedroomd om in het buitenland te spelen. Met deze transfer komt deze droom uit. Urawa is een geweldige club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!