Transfernieuws

Newcastle pakt door op de transfermarkt: Pope tekent een contract bij The Magpies

Newcastle pakt door op de transfermarkt: Pope tekent een contract bij The Magpies

23-06-2022 20:33 Laatste update: 20:35

Newcastle United heeft zijn gewenst doelman te pakken. Nick Pope verruilt Premier League-degradant Burnley voor een periode op St. James’ Park.

Daarmee gaat de wens van Newcastle-manager Eddie Howe in vervulling. Pope stond op pole position om de plek onder de lat te vervullen, maar ook Alphonse Areola en Dean Henderson waren in beeld. Uiteindelijk hebben The Magpies een overeenstemming met Pope weten te bereiken, over een nog onbekende transfersom. 

Bij Newcastle zal Pope de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Martin Dúbravka. De Engelsman zal alles op alles zetten om deze uiteindelijk te winnen, omdat een plek in de Engelse WK-selectie dan op de loer ligt. De 1 meter 98 lange doelman speelde in totaal acht interlands voor zijn land.

Na linksback Matt Target (overgekomen van Aston Villa) is Pope de tweede zomerversterking van Newcastle, dat nog lang niet klaar lijkt te zijn. Ook Sven Botman en Hugo Ekitike moeten komen, maar die onderhandelingen gaan nog niet als gepland. Ook werd eerder deze donderdag bekend dat er verregaande interesse zou zijn in Feyenoord-back Tyrell Malacia.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!