Transfernieuws

'Newcastle wil weer toeslaan en voert gesprekken met gedegradeerde Burnley-keeper'

'Newcastle wil weer toeslaan en voert gesprekken met gedegradeerde Burnley-keeper'

21-06-2022 14:26

Newcastle United is in gevorderde gesprekken met Nick Pope. De doelman, die onlangs nog onder de lat stond bij het nationale elftal van Engeland, degradeerde het afgelopen seizoen met Burnley FC en lijkt niet naar de Championship te willen gaan. 

Dat meldt Sky Sports op dinsdagmiddag. Newcastle heeft sinds het afgelopen seizoen een nieuwe eigenaar en dat heeft het financiële plaatje behoorlijk versterkt. Voor het komende seizoen werd Matt Targett al opgehaald bij Aston Villa, maar the Magpies willen graag een extra doelman vastleggen. 

Pope maakte het afgelopen seizoen een goede indruk. De doelman kreeg in 36 wedstrijden 47 tegendoelpunten te verwerken, wat geen raar getal is voor een gedegradeerde ploeg. De bijna twee meter lange sluitpost hield negen keer zijn doel schoon. Pope speelde in totaal acht keer in het shirt van de Engelse nationale ploeg. 

Newcastle is ook in de markt voor Sven Botman en Hugo Ekitike, maar beide spelers lijken hun heil elders te gaan vinden. Voor Botman lijkt een overstap naar AC Milan het meest waarschijnlijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!