Nieuws

Verweij: Daardoor dreigt Ajax naast Wijndal en Brobbey te grijpen

Verweij: "Daardoor dreigt Ajax naast Wijndal en Brobbey te grijpen"

03-06-2022 22:09 Laatste update: 22:09

Ajax-watcher Mike Verweij stelt dat financieel directeur van Ajax, Susan Lenderink, een belangrijke rol gaat spelen deze zomer. De Amsterdammers hebben hun pijlen gericht op Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey, maar het is de vraag of dat financieel haalbaar is.

De Telegraaf meldde eerder al dat Lenderink voor een winterse transfer van Bergwijn is gaan liggen. "Susan Lenderink had Marc Overmars in de houdgreep en inmiddels heeft ze Hamstra en Huntelaar in de houdgreep. Ook bij Wijndal zit ze op de centen. Op zich is dat goed, zij moet beoordelen wat er wel en niet kan. Maar daardoor dreigt Ajax naast Wijndal en Brobbey te grijpen. Dat zou toch wel heel vervelend zijn voor Alfred Schreuder", vertelt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast.

"Overmars gaf Ten Hag ongelooflijk veel rugdekking en dat kunnen Hamstra en Huntelaar op dit moment nog niet. Ze kunnen verbazen, hoor. En binnenkort zorgen dat Brobbey, Wijndal en Bergwijn alsnog komen. Maar ze moeten wel iets gaan doen."

De situatie rondom Brobbey blijft ingewikkeld, legt Verweij uit. "Daar is wel veel interesse voor. Leipzig zit ook behoorlijk hoog in de boom, qua vraagprijs. Dus dat is wel een dilemma voor Ajax: een jongen die ze zelf hebben opgeleid en gigantisch veel kost. Dat is natuurlijk niet prettig, dat hij voor nul euro wegloopt naar Leipzig en voor een fors bedrag moet worden teruggekocht. Ik denk dat Ajax op dit moment wacht op een vertrek van Haller: dan is het geen enkel probleem, dan betalen ze gewoon die som voor Brobbey. En anders zullen ze heel inventief moeten zijn, dan zullen ze een lager basisbedrag moeten bieden aan Leipzig, hoog doorverkooppercentage."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!