Nieuws

Messi vol vertrouwen na Finalissima-winst: 'Kunnen de strijd met iedereen aan'

Messi vol vertrouwen na Finalissima-winst: 'Kunnen de strijd met iedereen aan'

02-06-2022 09:51 Laatste update: 10:02
4

Lionel Messi won woensdagavond met Argentinië de Finalissima op Wembley tegen Italië. De Argentijn is na de 3-0 zege vol vertrouwen over de WK-kansen van zijn land.

"Het was een mooie finale", aldus de dribbelaar over de wedstrijd tussen de Copa América-winnaar en de winnaar van het Europees kampioenschap. "We speelden een heel complete wedstrijd, de tweede helft was spectaculair", aldus Messi tegenover ESPN. De ster van Paris Saint-Germain zag zijn elftal vertrouwen tanken richting het WK in Qatar. "We blijven ons verbeteren door variaties toe te voegen aan ons spel. Deze groep is nederig en op alles voorbereid. We kunnen met iedereen de strijd aan."

"Italië was een hele goede test", vervolgt Messi. "Ze hebben zich helaas niet gekwalificeerd voor het WK, maar ze zijn de Europees kampioen en hebben een geweldig team. Ze hadden op het komende WK in de kwartfinales of halve finale kunnen staan."

Argentinië is door de zege op Italië al 32 interlands verdeeld over drie jaar ongeslagen. "Het is goed om te weten wat winnen is. Dit team heeft al drie jaar niet verloren, dat is een grote plus. We moeten doorgaan op deze weg en ons blijven ontwikkelen om zo goed mogelijk aan de aftrap van het WK te verschijnen. We zijn erg enthousiast."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!