Nieuws

Van Hanegem pleit voor wissel na pover optreden Marciano: 'Meteen weer opstellen'

Van Hanegem pleit voor wissel na pover optreden Marciano: 'Meteen weer opstellen'

16-05-2022 07:55 Laatste update: 07:56

Willem van Hanegem zou het geen verkeerde zet vinden van Feyenoord om Justin Bijlow, mits fit, weer onder de lat te zetten voor de finale van de Conference League. Tweede keus Ofir Marciano deed het de afgelopen weken aardig, maar tastte twee keer flink mis in de slotronde van de Eredivisie. Feyenoord verloor in eigen huis met 1-2 van FC Twente. 

Van Hanegem snapt dat de koppies niet bij de Eredivisie zaten aan de kant van Feyenoord, maar het optreden van Marciano bleef pover. 'Ik denk toch dat de keeper met een klotegevoel dat veld is afgestapt. Ofir Marciano liet het bepaald niet zien en dan kunnen het voor hem echt tien lange dagen tot de finale worden', schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad

'Als Justin Bijlow er daadwerkelijk in slaagt om volledig mee te trainen, dan zou ik hem gewoon meteen weer opstellen in Tirana', vervolgt de oud-speler. 'Waarom niet? Als je het geen optie vindt, laat hem dan rustig aan doen en zich helemaal richten op de nieuwe competitie.'

Feyenoord treft op 25 mei het AS Roma van José Mourinho in de finale van de Conference League. De twee ploegen trappen om 21.00 uur af in Tirana, de hoofdstad van Albanië. De Rotterdammers versloegen Olympique Marseille in de halve finale, Roma was de betere tegen Leicester City. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!