Nieuws

Ten Hag lovend over Ajacied: 'Hij kan echt een schot in de roos worden'

Ten Hag lovend over Ajacied: 'Hij kan echt een schot in de roos worden'

12-05-2022 15:10

Erik ten Hag verwacht dat Ajax deze zomer een aantal sterkhouders zal verliezen. De 52-jarige Tukker ziet de toekomst van de landskampioen desondanks positief in en verwacht dat de Amsterdammers veel plezier gaan beleven aan Mohamed Ihattaren.

"Ik ben positief gestemd over de toekomst", zegt Ten Hag in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk gaan er spelers vertrekken, zoals altijd bij Ajax het geval is. Andre Onana gaat weg, Noussair Mazraoui, en een vertrek van Ryan Gravenberch ligt ook in de lijn der verwachting. Daarnaast misschien nog wel één of twee, maar dan houd je nog altijd een heel sterke selectie over."

"Dat is inderdaad een gemis op sportief vlak, maar dan heb je als club wel honderd miljoen euro binnen, of misschien wel meer. Het is sowieso positief voor Ajax. Of je houdt deze spelers en dan heb je sportief een prima fundament. Of er gaan er wat weg, maar dan heb je wel veel geld. En er breekt sowieso veel jeugd door", vervolgt Ten Hag.

De 52-jarige Tukker heeft lovende woorden over voor Ihattaren."Hij kan echt een schot in de roos worden, als hij mentaal die stabiliteit gaat krijgen. Hij is fit aan het worden, en dan zie je dat het een geweldige voetballer is."