Nieuws

RKC speelt zich veilig na overwinning op Heracles: 'Valt een last van iedereen af'

RKC speelt zich veilig na overwinning op Heracles: 'Valt een last van iedereen af'

12-05-2022 12:29 Laatste update: 12:30
1

RKC mag zichzelff voor het vierde seizoen op rij een Eredivisie-club noemen en dat is een bewonderenswaardige prestatie. De club uit Waalwijk won in eigen huis met 2-0 van Heracles Almelo en is daarmee veilig. Trainer Joseph Oosting is opgelucht en trots op zijn ploeg. 

Een glunderende Oosting verschijnt voor de camera's van Voetbal International. "Een potje bier ga ik zeker nemen", zegt de trotse trainer. "Een paar potjes bier misschien wel." RKC belandde dit seizoen nooit onder de vijftiende plaats en is daarmee verdiend eredivisionist gebleven. 

"Ik ben trots op de jongens", meent de trainer. "Hier hebben we hard voor gewerkt met de staf en met zijn allen, dit is dikverdiend. Tegen Heracles vond ik ons opnieuw de betere ploeg. Mooi dat we er nu zijn, er valt wel een last van iedereen af."

Voor zichzelf is Oosting strenger, die weigert een schouderklopje aan zichzelf te geven. "Ach, ik ben gewoon een boerenjongen uit Emmen. Ik ben gewoon Joseph. Ik ben blij dat het goed is gegaan en trots, ja misschien ook wel een beetje", geeft de trainer toe, die één iemand in het bijzonder wil bedanken. "Mo Allach heeft me deze kans gegeven. Ik wilde dolgraag laten zien dat ik het kon, ik voelde dat ik hem dat verschuldigd was", sluit hij af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!