Nieuws

Ten Hag openbaart: Ik heb het meest last gehad van de situatie met Marc

Ten Hag openbaart: "Ik heb het meest last gehad van de situatie met Marc"

11-05-2022 19:57

Erik ten Hag heeft voorafgaand aan de kampioenswedstrijd met sc Heerenveen stilgestaan bij de gebeurtenissen in het voorbije seizoen bij de Amsterdammers. De trainer noemt het overlijden van Jody Lukoki van maandag en Henk groot van woensdag 'vreselijk'. Daarnaast legt hij uit waarom Brian Brobbey op de bank begint.

Door Hans Kraay Jr. wordt Ten Hag gevraagd welke gebeurtenis van het afgelopen jaar hem het meest bijstaat. "Ik heb het meest last gehad van Marc, die hele affaire", begint Ten Hag zijn relaas bij ESPN. "Dat is duidelijk. Deze week komt het bericht van Jody Lukoki. Ik ken hem niet persoonlijk, maar dat is vreselijk. Iemand die zo in het leven staat, slechts 29 jaar en dan zo uit het leven gerukt worden", zucht hij.

Woensdag overleed de legendarische Ajax-aanvaller Groot op 84-jarige leeftijd. "Natuurlijk vandaag (woensdag, red.) ook nog Henk Groot", zegt Ten Hag. "Als ik de beelden zo zie en de verhalen zo hoor, was het een absoluut icoon. We hebben de afgelopen twintig jaar als Nederland eigenlijk helemaal geen aandacht gehad voor Henk Groot. Als ik dat allemaal zo lees."

Dat Brobbey afgelopen zondag tegen AZ (2-2) geblesseerd uitviel, heeft te maken met het feit dat hij op de bank begint. "Hij verdient het om te starten. Hij dwingt het af. Zijn blessure is goed hersteld, maar een hele wedstrijd is te veel op dit moment. Dat risicio willen we niet aangaan. Hij is te belangrijk. We gaan hem zeker inzetten", besluit de Ajax-trainer.