Nieuws

Dit is hoe AZ-trainer Martens naar zijn toekomst kijkt en de toekomst van AZ

Dit is hoe AZ-trainer Martens naar zijn toekomst kijkt en de toekomst van AZ

10 mei - 16:30 Laatste update: 16:30

Maarten Martens is klaar met de vragen over zijn toekomst. De huidige trainer van AZ verving de ontslagen Pascal Jansen tot het einde van het seizoen, maar zijn toekomst daarna blijft nog ongewis. Wat zegt Martens precies? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Aan het begin van 2024 was het gedaan voor Jansen in Alkmaar. De club en trainer gingen uit elkaar en AZ stelde oud-speler Martens aan als interim trainer tot minimaal het einde van het seizoen. Voor de overstap naar het eerste elftal was de Belg actief bij Jong AZ en daar draaide hij goed mee in de Keuken Kampioen Divisie. Ook het eerste elftal van AZ rechtte de rug onder Martens iets, na een cruciale overwinning op FC Twente hebben de Alkmaarders nog altijd hoop op een Champions League-ticket. 

Wat zegt Martens over zijn toekomst en de toekomst van AZ?

"Mij is gevraagd dit zo goed mogelijk te doen tot het eind van het seizoen", begint Martens tijdens zijn persconferentie. "Dat is waar ik me op concentreer. Vragen over mijn toekomst zijn irritant, want het leidt af van waarmee we bezig zijn: derde proberen te worden." Erg gediend van vragen over zijn toekomst is Martens dus niet. Wel heeft de Belg zijn toekomstplannen al klaar. "Wat ik zelf wil? Ik wil trainer blijven. Of dat bij AZ is, is iets om later te bekijken. Uiteindelijk streef ik naar het hoogst haalbare. Daar zijn tussenstappen voor nodig. En dit is een versnelde tussenstap."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!