Exclusive

Zo zien de clubcoëfficiënten eruit na de halve finales van de Europese toernooien

Zo zien de clubcoëfficiënten eruit na de halve finales van de Europese toernooien

10 mei - 09:15 Laatste update: 09:15

Doordat Nederland niet meer vertegenwoordigd is in de Europese toernooien, is het hopen dat de concurrentie uit Frankrijk en Portugal zo min mogelijk coëfficiënten weten te pakken. VoetbalNieuws.nl brengt je de laatste update in de strijd op de coëfficiëntenranglijst!

Marseille houdt de Franse hoop niet hoog

De Nederlandse ploegen zitten al een tijdje thuis na de uitschakeling van PSV, Feyenoord en Ajax in Europa. Toch is het coëfficiënt van de landen om Nederland heen erg belangrijk. Die geeft namelijk recht op een hoeveelheid aantal tickets voor de toernooien van de UEFA. Nederland is in een strijd met Portugal en Frankrijk en de laatstgenoemde had als enige nog een club vertegenwoordigd. 

Echter kwam er voor Olympique Marseille tegen Atalanta ook een einde aan het Europese avontuur. L'OM bereikte ondanks een zwak seizoen in de Ligue 1 de halve finales en in Frankrijk hield Marseille Atalanta nog op 1-1. Tijdens de return in Italië bleek La Dea toch een maatje te groot. Met twee Nederlanders in de basis en twee op de bank was Atalanta met 3-0 te sterk. 

Dat is goed nieuws voor Nederland, want aangezien Olympique Marseille mogenlijk buiten de Europese positites gaat eindigen in Ligue 1, is het nu zeker dat Marseille niet de weg kan bewandelen als Europa League-kampioen. De winnaar van de EL krijgt namelijk een direct ticket naar de Champions League en naast de benodigde miljoenen levert dat ook een hoop coëfficiënten op. 

Portugal was al uitgespeeld in Europa

Al eerder was het gedaan voor Portugal. Nederland nam de zesde plek in van het land en sindsdien is Portugal bezig met de strijd om het ticket terug te winnen. Benfica speelde daar een belangrijke rol in, maar de ploeg van Roger Schmidt verloor na strafschoppen van Olympique Marseille. Door de uitschakeling van O Glorioso was Portugal net als Nederland uitgespeeld in Europa. De achterstand bedraagd ruim vier punten op de coëfficiëntenlijst. 

Huidige stand op de Coëfficiëntenranglijst

5. Frankrijk - 66.831
6. NEDERLAND - 61.300
7. Portugal - 56.316