Nieuws

Dit zijn alle mogelijke scenario's bij FC Groningen - Roda JC

Dit zijn alle mogelijke scenario's bij FC Groningen - Roda JC

10 mei - 20:18 Laatste update: 20:11

FC Groningen en Roda JC maken vrijdagavond in een onderling duel uit wie samen met Willem II direct promoveert naar de Eredivisie. De ploeg uit Kerkrade lijkt op dit moment de beste papieren te hebben vanwege de drie punten voorsprong. Aan de andere kant hebben de Groningers een beter doelsaldo. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies wat de scenario’s zijn voor FC Groningen - Roda JC.

Dit zijn de verschillende scenario’s

Scenario 1: FC Groningen wint

Wanneer FC Groningen weet te winnen van Roda JC zal de ploeg van Dick Lukkien na een afwezigheid van een jaar terugkeren naar het hoogste niveau. Gezien het betere doelsaldo van de Groningers maakt het niet uit met welke cijfers de ploeg zou winnen. Bij een Groningse overwinning zal Roda JC nacompetitie moeten spelen om zo alsnog kans te maken op promotie naar de Eredivisie.

Scenario 2: Gelijkspel

Bij een gelijkspel keert Roda JC na zes jaar weer terug naar de Eredivisie. Gezien de voorsprong van drie punten op FC Groningen volstaat een punt voor de Kerkraders voor directe promotie en zouden de Groningers nacompetitie moeten spelen.

Scenario 3: Roda JC wint

Mocht Roda JC winnen dan zal de ploeg ook terugkeren naar de Eredivisie. Daarnaast hebben de Kerkraders bij een overwinning nog kans om naast directe promotie ook de titel in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. Daarbij is de ploeg van Bas Sibum afhankelijk van het resultaat van Willem II. De Tilburgers zijn al verzekerd van directe promotie dankzij een 1-1 gelijkspel bij FC Dordrecht in de vorige speelronde.

Mocht Willem II vrijdagavond niet winnen thuis van Telstar, dan pakt Roda JC bij een overwinning naast directe promotie ook het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!