PSV komt met groot nieuws: Tillman definitief overgenomen van Bayern

PSV licht optie tot koop in: Malik Tillman definitief naar PSV
10 mei om 16:55
Laatste update: 10 mei om 16:55

PSV heeft de optie tot koop voor Malik Tillman definitief gelicht. Daardoor zal hij ook de komende seizoenen in het rood-wit te zien zijn. De Eindhovenaren zullen zo’n 12,5 miljoen euro moeten aftikken voor de aanvallende middenvelder die werd gehuurd van Bayern München.

De 21-jarige Amerikaan kwam tijdens de transferzomer van 2023 over van Bayern naar Eindhoven en tekende een huurcontract van één seizoen. PSV bedong een koopoptie en al snel bleek dat de Eindhovenaren die ook wilde lichten. Dat hebben zij nu gedaan en Tillman heeft een handtekening gezet onder een contract tot medio 2028.

De Amerikaan wisselde dit seizoen basisplaatsen af met invalbeurten en werd zo nu en dan door coach Peter Bosz ook ingezet als linksbuiten. Naast Tillman heeft PSV nog meer Amerikanen in dienst, maar volgend seizoen zal Sergino Dest niet meer actief zijn in Eindhoven. De verdediger scheurde zijn kruisband en in tegenstelling tot Tillman licht PSV zijn optie niet.

"Tillman kwam als jonge speler naar FC Bayern, heeft zich hier door de jaren heen ontwikkeld tot prof en is inmiddels uitgegroeid tot een topspeler in Eindhoven", zegt Christoph Freund , sportief directeur van FC Bayern over de Amerikaan op de clubwebsite van Bayern. "Hij vervolgt de lange lijst van jonge talenten die na hun opleiding bij FC Bayern ook hun weg vinden naar het profvoetbal. Wij wensen hem veel succes en het allerbeste voor zijn toekomst."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!