Nieuws

Dit is het officiële lied dat de UEFA rondom het EK 2024 heeft uitgebracht

Dit is het officiële lied dat de UEFA rondom het EK 2024 heeft uitgebracht

10 mei - 13:10 Laatste update: 13:10

De UEFA heeft het officiële nummer voor het EK uitgebracht. Meduza, OneRepublic en sing-en songwriter Leony hebben het nummer 'Fire' gemaakt, wat veel te horen zal zijn tijdens het evenement dat komende zomer in Duitsland plaatsvindt.

Het trio aan artiesten volgt flink wat grote namen uit het verleden op. Zo verzorgde Martin Garrix, Bono en The Edge het nummer 'We Are The People' tijdens de editie van 2021 en waren David Guetta en Zara Larsson verantwoordelijk voor het lied in 2016. Zij maakten 'This One’s for You'.

"Voetbal en muziek moeten mensen samenbrengen", aldus Philip Lahm, toernooidirecteur van het EK 2024. "Als ik aan de editie uit '96 denk, dan heb ik 'Football’s Coming Home' in mijn hoofd. Op het UEFA Euro 2024 willen we de diversiteit vieren en het gevoel van samenhorigheid versterken. Sport en muziek moeten ons door de zomer heen loodsen."

Benieuwd naar het nummer? Luister het in je favoriete muziekapp, zoals bijvoorbeeld Spotify. Via deze link kom je bij het lied.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!