Breaking news

Ajax vult vacante positie in: Geelen aangesteld als interim algemeen directeur

Ajax vult vacante positie in: Geelen aangesteld als interim algemeen directeur

10 mei - 12:40 Laatste update: 12:40

Menno Geelen zal de komende tijd als algemeen directeur van Ajax fungeren, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 42-jarige bestuurder die aanvankelijk als commercieel directeur opereerde, wordt tijdelijk naar voren geschoven om het gat op te vullen.

Na de situatie met Alex Kroes was er bij Ajax een gat ontstaan op de positie van algemeen directeur. Kroes zou deze functie gaan bekleden, maar wegens de aandelengate keerde hij terug als technisch directeur bij de club. Daardoor kwam Geelen, die goed werk leverde als commercieel directeur, in beeld.

Geelen is nu officieel door Ajax aangesteld. Wel is al meteen duidelijk dat dit niet voor goed zal zijn. De bestuurder ‘vult het gat op totdat er een nieuwe algemeen directeur is gevonden, aangewezen en die ook is geacclimatiseerd’. Aannemelijk is dat Geelen op termijn weer terugkeert in zijn functie als commercieel directeur.

"Ik kijk ernaar uit om deze rol tijdelijk op me te nemen. Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is", begint Geelen op de website van Ajax. "De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!