Breaking news

'Twijfels bij Henderson: wegen met Ajax scheiden mogelijk al na een halfjaar'

'Twijfels bij Henderson: wegen met Ajax scheiden mogelijk al na een halfjaar'

10 mei - 15:05 Laatste update: 15:05
1

De wegen van Jordan Henderson en Ajax scheiden mogelijk al na een halfjaar, meldt Voetbal International. De Engelsman twijfelt om meerdere redenen over zijn toekomst in Amsterdam, klinkt het.

Henderson werd afgelopen zomer met een hoop bombarie bij Ajax binnengehaald. De Engelsman leek veel vertrouwen te hebben in de komende periode in Amsterdam, maar daar lijkt nu toch meer verandering in te zijn gekomen. Volgens VI liggen daar redenen aan ten grondslag die zich op en buiten het veld afspelen.

Zo zou Henderson zijn geschrokken van de mentaliteit van medespelers, de topsportcultuur en het niveau op trainingen en tijdens wedstrijden, klinkt het. Daarnaast werd onlangs duidelijk dat Graham Potter niet de nieuwe trainer van Ajax wordt. Dat was nu net de trainer die de 34-jarige routinier graag naar de hoofdstad had zien komen.

Ajax zelf zou wel graag met Henderson door willen, maar tegelijkertijd heeft de speler zelf ook niet helemaal thuis gegeven. Juist op de cruciale  momenten waarbij de club hem nodig had, moest hij verstek laten gaan door blessures. Toch zouden de Amsterdammers maar wat graag met hem door willen en zullen er ongetwijfeld gesprekken gevoerd gaan worden tussen de beide partijen. In hoeverre technisch directeur Alex Kroes met een pakkend verhaal kan komen, is nu de vraag.

Met Henderson in de selectie werkt Ajax nu toe naar het einde van het seizoen. Er staan nog twee wedstrijden op de planning, of mogelijk nog meer wanneer plaats vijf niet wordt behaald. Dan lonken de play-offs. In ieder geval de duels met Almere City (thuis) en Vitesse (uit) worden nog gespeeld.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!