Nieuws

Zo denkt Ancelotti over het meespelen van Tchouaméni in de Champions League-finale

Zo denkt Ancelotti over het meespelen van Tchouaméni in de Champions League-finale

10 mei - 14:15 Laatste update: 14:15

Carlo Ancelotti sluit niet uit dat Aurélien Tchouaméni alsnog de finale van de Champions League kan spelen. Donderdag kwamen er berichten vanuit Frankrijk naar buiten dat de middenvelder een ernstige voetblessure heeft opgelopen, maar hoe ernstig deze is, zal nog moeten blijken.

Tchouaméni moest zich afgelopen woensdag laten wisselen in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. De Fransman kampt al langere tijd met voetklachten en begon al niet okselfris aan het duel, maar in minuut zeventig kon hij echt niet verder. Met pijn aan de voet ging hij van het veld.

"We twijfelen of hij de finale kan halen, dat moeten we de komende tijd aankijken", aldus Ancelotti op de persconferentie in aanloop naar het duel in de Primera División tegen Granada. De Italiaan had ook wat teamnieuws vanuit de verdediging. "Militão gaat deze wedstrijden spelen en met de rest van de verdedigers zal ik wat meer gaan rouleren."

Veel staat er zaterdag niet meer op het spel voor Real Madrid. De Koninklijke werd afgelopen weekend kampioen en heeft de festiviteiten nog niet uit de kast getrokken, omdat de belangrijke Champions League-pot op de rol stond. Komend weekend zal de befaamde Madrileense bus weer door de Spaanse hoofdstad karren. Tchouaméni heeft in ieder geval nog even om te herstellen. De finale van het miljardenbal is pas op 1 juni.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!