Wijndal weet niks van 'Jut en Jul'-uitspraak Van Gaal: 'Zei de bondscoach dat?'

Wijndal weet niks van 'Jut en Jul'-uitspraak Van Gaal: 'Zei de bondscoach dat?'

19 oktober - 16:22
Eredivisie 0 Reacties

AZ neemt het donderdag in de Conference League op tegen CFR Cluj de koploper van Roemenië. Dit zal voor menigeen niet het meest aansprekende affiche van deze Europese voetbalweek zijn. Bondscoach Louis van Gaal noemde het derde Europese toernooi eerder een 'Jut en Jul-competitie', maar in die woorden kan Owen Wijndal zich niet vinden.

"Zei de bondscoach dat?", laat de aanvoerder van AZ optekenen door het Algemeen Dagblad. "Persoonlijk vind ik dat we aardig goede tegenstanders tegenkomen tot nu toe", stelt de linksback die wel aangeeft liever in de Europa League te hebben gespeeld.

"Dan krijg je nog betere tegenstanders. Maar in de Conference League doen clubs ook alles voor een overwinning." Na een teleurstellend begin van het seizoen, heeft AZ met vier overwinningen op rij de smaak van winnen weer te pakken. Ook Wijndal gaat steeds beter spelen, beaamt hij zelf. "Ik haal weer een aardig niveau. De samenwerking met Jesper Karlsson gaat goed. Dat hebben we vorig seizoen ook wel bewezen vind ik. De klik tussen ons is eigenlijk nooit echt weggeweest."

Afgelopen weekend werd Wijndal voortijdig gewisseld, desondanks hoeven AZ-fans zich geen zorgen te maken. "Dat was uit voorzorg", aldus Wijndal. "We stonden toch ruim voor en het is toch een zware periode geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie