Nieuws

Arteta door het stof: 'Ik heb hem verteld dat ik niet altijd eerlijk ben geweest'

Arteta door het stof: 'Ik heb hem verteld dat ik niet altijd eerlijk ben geweest'

21-04-2022 11:37 Laatste update: 14:57

Mikel Arteta is na afloop van de knappe 2-4 zege op Chelsea door het stof gegaan over zijn houding richting Eddie Nketiah. De Engelsman scoorde twee keer en was daarmee van levensbelang voor Arsenal. Naar eigen zeggen is The Gunners-manager niet eerlijk geweest tegenover de spits.

Voor Nketiah was het pas de tweede keer dat hij in de basis mocht beginnen tijdens het huidige Premier League-seizoen. De aanvaller gaf in eerdere stadia aan te balen van het gebrek aan speeltijd en niet te begrijpen waarom hij niet geselecteerd werd voor wedstrijden. "Ik had hem meer moeten laten spelen", zucht Arteta bij BBC Sport.

"Ik heb tegen hem gezegd dat ik niet eerlijk ben geweest." De kans is groot dat Nketiah na afloop van dit seizoen transfervrij de deur uitloopt. Eerder zei de 22-jarige Londenaar tegen The Beautiful Game podcast dat er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd over een verlenging. "Op dit moment ligt mijn focus op voetballen en regelmatig spelen", zei hij in het programma.

Toch deed Arteta vervolgens een opmerkelijke onthulling. De voormalig middenvelder toont zich weinig verbaasd over de glansrol van zijn pupil. "Wat Eddie vanavond gedaan heeft, is iets dat hij de afgelopen tien maanden ook al heeft gedaan. We hebben echter meerdere problemen gehad en dat was niet altijd makkelijk. Hij verdient het compleet wat hij vanavond gepresteerd heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!