Nieuws

Sparta overleeft 374 seconden in Arnhem en pakt belangrijke punten

Sparta overleeft 374 seconden in Arnhem en pakt belangrijke punten

19-04-2022 18:52 Laatste update: 18:55

Sparta mag drie welkome punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie. De Rotterdammers wisten de 0-1 voorsprong uit het onlangs gestaakte duel met Vitesse over de streep te trekken.

Een bijzonder tafereel in de Eredivisie vond woensdag plaats in het GelreDome: de resterende zes minuten en veertien seconden van het duel tussen Vitesse en Sparta werd uitgespeeld. Na ongeregeldheden tijdens de oorspronkelijke editie van de ontmoeting werd besloten het duel te staken.

Tot kansen wisten beide ploegen niet te komen. Vitesse zocht nadrukkelijk de aanval maar wist eigenlijk geen moment gevaarlijk te worden voor het Sparta-doel. Zodoende hoefde Maduka Okoye niet meer reddend op te treden en sleepten de Rotterdammers de zege eenvoudig over de streep.

Dankzij de overwinning stijgen de Rotterdammers naar de zestiende plaats in de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter Willem II bedraagt twee punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!