PSV wint zinderende bekerfinale van Ajax, rentree Ihattaren op hoogste niveau

17-04-2022 20:11 Laatste update: 20:17

PSV is als winnaar uit de bus gekomen tegen Ajax in een zinderende finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren begonnen sterker aan het duel, maar de Amsterdammers werden sterker en kwamen op voorsprong. In de tweede helft zette PSV echter alles recht. Mohammed Ihattaren maakte zijn rentree op het hoogste niveau bij Ajax.

PSV begon veel sterker aan het duel en pakte Ajax aan. De Amsterdammers hadden in de openingsfase geen antwoord op de intensiteit van de Eindhovenaren en verloren snel de bal. Na tien minuten ontsnapte Eran Zahavi aan de aandacht van de Ajax-verdediging en schoot hij binnen, maar werd de Israëliër teruggefloten voor buitenspel.

Na de afgekeurde goal kwam Ajax beter in het spel en beloonde de ploeg dat met een treffer. Ryan Gravenberch kreeg na ruim twintig minuten teveel ruimte van de PSV-verdediging en schoot goed binnen. Yvon Mvogo dook nog naar de hoek, maar het mocht niet baten. Vervolgens ging Ajax op zoek naar de 2-0 en leek die vlak voor rust te komen, maar de treffer van Noussair Mazraoui werd afgekeurd wegens buitenspel. Een intense eerste helft resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Ajax.

In het tweede bedrijf kwam PSV veel sterker uit de startblokken en resulteerde in sneller treffers. Erick Gutiérrez en Cody Gakpo zorgden binnen twee minuten voor de voorsprong aan de kant van PSV. Ajax probeerde uit alle macht iets te forceren, maar de Eindhovenaren wierpen zich voor iedere bal en wisten stand te houden.

Mohammed Ihattaren maakte tien minuten voor tijd zijn opwachting, maar wist geen potten te breken tegen zijn oude club. Na negentig minuten reguliere speeltijd en elf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Danny Makkelie en kon PSV juichen. PSV-trainer Roger Schmidt pakt daardoor ten minste nog één prijs voordat hij de komende zomer naar Benfica vertrekt.

Ajax droop af en kan zich volledig op de competitie richten. De Amsterdammers waren niet bij machte, maar kunnen nog de landstitel binnenslepen. Ajax speelt nog vijf wedstrijden in de Eredivisie en heeft een voorsprong van vier punten op PSV.