Nieuws

Groeibriljant Vandervoordt ruilt Genk over twee jaar in voor Bundesliga

Groeibriljant Vandervoordt ruilt Genk over twee jaar in voor Bundesliga

12-04-2022 15:18 Laatste update: 15:29

Maarten Vandevoordt vertrekt in 2024 naar RB Leipzig. Het Belgische talent doet het goed in de Jupiler Pro League en heeft daarmee een transfer naar de Bundesliga verdiend. 

Dat laat KRC Genk weten op de officiële kanalen. Vandevoordt is een jeugdproduct van Genk en speelt daar al zijn hele leven. De twintigjarige sluitpost is de onbetwiste nummer één in Genk en maakt dus over twee jaar definitief een stap hogerop. Vandevoordt stond dit seizoen 34 keer op doel bij Genk en kreeg 47 treffers tegen. De jonge doelman kon negen keer een clean sheet opschrijven.

Vandevoordt kwam op zijn negende al aan bij KRC Genk en zal in de zomer van 2024 vertrekken naar Duitsland. In september van 2019 maakte de jonge Belg zijn debuut op het hoogste niveau van België. Daarnaast werd hij met 17 jaar en 287 dagen de jongste doelman ooit in de Champions League. 

De club uit Genk is bovenal trots dat Vandevoordt een dergelijke stap gaat maken. "KRC Genk is bijzonder trots dat opnieuw een van onze natuurtalenten kan doorgroeien en kansen krijgt bij een Duitse topclub. Maarten heeft bij ons een bijzonder traject afgelegd. Tegelijk zijn we blij dat hij zijn kwaliteiten nog twee seizoenen ten dienste kan stellen van onze club", laat de club weten op de officiële website

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!