Nieuws

Update: 'Nog geen gesprekken gevoerd tussen Vormer en potentiële nieuwe club'

Update: 'Nog geen gesprekken gevoerd tussen Vormer en potentiële nieuwe club'

08-04-2022 09:41 Laatste update: 09:42

Ruud Vormer staat in de belangstelling van Zulte Waregem. De middenvelder van Club Brugge zit dit seizoen vaker dan hem lief is op de bank en heeft nog maar een eenjarig contract bij de regerend landskampioen van België.

Het Nieuwsblad weet te melden dat Zulte zelfs al geïnformeerd heeft naar de 33-jarige middenvelder. De oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord zou wel oren hebben naar een transfer. Bij de geïnteresseerde Belgische club is goede vriend Davy de Fauw assistent-trainer. De twee speelden drie jaar samen bij Roda JC én twee jaar bij de Bruggelingen.

Vormer zal pas na de play-offs om het kampioenschap een beslissing nemen omtrent zijn toekomst. Al sinds 2014 staat de Nederlander onder contract in Brugge. Hij speelde maar liefst 350 duels, scoorde daarin 63 doelpunten, won acht prijzen én de Gouden Schoen voor beste speler van de Jupiler Pro League. Bij de Belgen werd Vormer tevens international van Oranje, waarvoor hij uiteindelijk vier keer speelde.

Update: Ruud Vormer en Zulte Waregem zijn nog niet met elkaar in gesprek. Donderdag kwam naar buiten dat de Belgische laagvlieger interesse zou hebben in de middenvelder, maar dat Het Laatste Nieuws meldt dat Essevee nog niet concreet is geworden. De Belgische krant betwijfeld ook of Zulte kan voldoen aan de salariseisen van de Nederlander. Vormer zou daarentegen dan weer niet open staan voor een overgang naar een andere ploeg dan Zulte. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!