Nieuws

Heerenveen heeft recht op bedrag uit Rusland: 'Het gaat om een aanzienlijke som'

Heerenveen heeft recht op bedrag uit Rusland: 'Het gaat om een aanzienlijke som'

17-03-2022 08:39 Laatste update: 08:40

SC Heerenveen zag twee jaar geleden Chidera Ejuke naar CSKA Moskou vertrekken en heeft nog steeds niet de gehele transfersom daarvan binnen. Technisch directeur Ferry de Haan bevestigt tegenover Voetbal International dat er nog een 'aanzienlijke som' openstaat bij de Russen. 

Ejuke verliet de Friese club in augustus 2020 en werd door CSKA aangetrokken voor ruim elf miljoen euro. Het te betalen bedrag werd over periodes verspreid door de Russische club, maar door de situatie in Rusland en Oekraïne bestaat de kans dat Heerenveen het laatste deel van het geld niet te zien krijgt. 

"Precieze bedragen wil ik niet noemen, maar het gaat inderdaad om een aanzienlijke som", weet De Haan aan VI te melden. Heerenveen zit niet bij de pakken neer: "We hebben gezien de situatie in Rusland contact gezocht met CSKA en naar aanleiding daarvan gaan wij er op dit moment van uit dat er gewoon betaald wordt", voorspelt De Haan.

De club uit Moskou moet nog één termijn afbetalen. Ejuke is bij CSKA van vaste waarde en doet het sinds zijn komst in Rusland naar behoren. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!