Voormalig Ajax-talent Dekker uit Spakenburg-selectie gezet: 'Gebeurt uit emotie'

Voormalig Ajax-talent Dekker uit Spakenburg-selectie gezet: 'Gebeurt uit emotie'

Voormalig Ajax-talent Vince Gino Dekker heeft zich onmogelijk gemaakt bij Spakenburg. De buitenspeler ligt in de clinch met trainer Eric Meijers en is voorlopig uit de selectie gezet. 

Dekker leek een grote toekomst tegemoet te gaan, maar gleed via Jong Ajax, Jong AZ en Go Ahead Eagles af naar de Tweede Divisie, waar hij actief is bij Spakenburg. In de wedstrijd tegen ASWH mocht Dekker twee minuten meedoen en zou tegen Excelsior Maassluis ook invallen, maar kreeg het met Meijers aan de stok. "Ik heb tegen de trainer, die later zei dat hij mij wilde belonen voor mijn goede trainingen, gezegd: heb je op de klok gekeken hoe laat het is?", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het was niet verstandig van mij om dat te zeggen, ook niet om daarna meteen naar huis te gaan. Maar zoiets gebeurt vanuit emotie."

De extravagante voorhoedespeler laat het er niet bij zitten en wil zijn relatie met Meijers beteren. "Het klopt dat ik wat problemen heb, maar ik wil heel graag terugkeren. De trainer en ik hebben vaker problemen gehad. We hadden in augustus al een flinke discussie en hebben af en toe wat woordenwisselingen gehad. Als ik later dit seizoen hopelijk nog een kans krijg, dan moet er nog wel een goed gesprek gevoerd worden."

Meijers liet op zijn beurt weten een 'goed gesprek' te hebben gevoerd, maar hij weet nog niet of het ooit goed komt voor Dekker bij Spakenburg. De technische commissie van de club, en niet Meijers zelf, bepaalt immers de hoogte van de disciplinaire straf. "Wat ik er verder op dit moment over kan zeggen, is dat ik voor dit moment het vertrouwen in Vince Gino heb opgezegd. Het is beter dat hij voorlopig in de B-selectie gaat trainen en spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie