Nieuws

Sakho vertrekt bij Montpellier na 'aanval met bezem op coach na woordenwisseling'

Sakho vertrekt bij Montpellier na 'aanval met bezem op coach na woordenwisseling'

02-11-2023 21:11

Mamadou Sakho heeft zijn contract bij Montpellier ingeleverd, na een opmerkelijk akkefietje tussen de centrale verdediger en zijn trainer. Sakho werd eind oktober door zijn club geschorst. In Franse media sprak men van een fysieke aanval van de Fransman op zijn oefenmeester.

Zo zou Sakho zijn trainer Michael Der Zakarian te lijf zijn gegaan met een bezemen, nadat de oefenmeester zijn speler 'jankerd' zou hebben genoemd. Sakho, oud-verdediger van onder meer Liverpool en Paris Saint-Germain, zou hier niet van zijn gediend en fysiek geweld hebben gebruikt. Naast een slag met een bezem, zou Sakho de trainer ook bij de kraag hebben gegrepen. Reden genoeg voor zijn club Montpellier om hem te schorsen en een intern onderzoek te starten.

Na het incident was er bij het trainingscentrum een grote schildering te zien waarin Sakho werd opgeroepen om de club te verlaten en samen met zijn familie werd beledigd. Donderdagavond kwam middels een statement naar buiten dat Sakho zijn contract had ingeleverd. De 29-voudig international gaf aan te moeten weten wanneer er geen respect meer is, je moet vertrekken. Na het incident van vorige week, waarvoor ik niet de verantwoordelijkheid neem, heb ik besloten om te stoppen bij Montpellier', aldus Sakho.

Sakho vertrok in de zomer van 2021 naar Montpellier en speelde 49 wedstrijden voor de Ligue 1-club.