Wedstrijdverslag

Messi flitst tegen Uruguay, Antony en Brazilië laten voor het eerst punten liggen

Messi flitst tegen Uruguay, Antony en Brazilië laten voor het eerst punten liggen

11-10-2021 07:32 Laatste update: 07:34

Argentinië boekte zondagnacht met een uitblinkende Lionel Messi een eclatante zege op Uruguay. Brazilië kon, met Antony als invaller, niet winnen van Colombia. De remise betekent het eerste puntverlies, en het einde van een zegereeks, voor Seleção.

Met Nicolás Tagliafico in de basis zette Argentinië een belangrijke stap richting een direct WK-ticket. Messi nam de ploeg bij de hand en zette zijn land vlak voor rust eigenhandig op voorsprong. Zowel bij het tweede doelpunt van Rodrigo de Paul als de derde treffer van Lautaro Martínez was de superster de initiator aan Argentijnse zijde. De 3-0 betekende tevens de eindstand, tot groot genoegen van Messi.

"We speelden een fantastische wedstrijd", aldus Messi in de media na het WK-kwalificatieduel. "Het liep allemaal perfect. Uruguay wacht af en loert op de counter. Nadat we de eerste goal te pakken hadden, vonden we de ruimte en vielen de treffers. Het geduld werd beloond", stelt de speler van Paris Saint-Germain.

In het Braziliaanse kamp zijn er naar alle waarschijnlijkheid minder lachende gezichten. De eerste negen kwalificatiewedstrijden werden allen gewonnen, maar Colombia roept de ploeg een halt toe. Ajacied Antony werd na zeventig minuten het veld ingebracht om het verschil te maken, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten. Zelf bracht hij een grote kans om zeep, terwijl hij na een goede individuele actie ook Raphinha zag falen in de afwerking. 

Brazilië gaat met 28 punten nog ruim aan kop in de WK-kwalificatiestand. Argentinië volgt met 22 punten.