Nieuws

Mazraoui wordt Duitsland niet uitgezet: 'Kan alleen bij ernstige strafbare feiten'

Mazraoui wordt Duitsland niet uitgezet: 'Kan alleen bij ernstige strafbare feiten'

19-10-2023 22:12

Noussair Mazraoui wordt Duitsland niet uitgezet, zo vertelt Joachim Herrmann donderdag. De politicus namens de CSU en de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Beieren spreekt niet van een strafbaar feit.

Mazraoui kwam in het nieuws door posts op sociale media waarin hij steun betuigde aan Palestina in de oorlog tussen Hamas en Israël. Johannes Steiniger, Duits parlementslid, riep op om alle wettelijke mogelijke middelen aan te grijpen om de voormalig Ajacied het land uit te zetten, maar dat gaat niet gebeuren.

"Nee, ik kan in de regel alleen maar iemand deporteren als er ernstige strafbare feiten zijn gepleegd. Daarom moet Bayern zich in dit geval zelf om de situatie bekommeren, want dit kan niet de boodschap zijn van spelers van Bayern München, voor wie ik veel waardering heb", besloot Hermann, geciteerd door Voetbal International, met alsnog een kleine steek onder water naar Mazraoui.

Eerder werd bekend dat Mazraoui en Bayern München al gesproken hebben en dat de speler op dit moment alleen zou trainen. Welke conclusies daar aan verbonden kunnen worden, is de vraag. Anwar El Ghazi is wel op non-actief gesteld door zijn club FSV Mainz 05 in een soortgelijke situatie.