VI: Dest gaat volgend seizoen revalideren bij Barcelona, PSV licht koopoptie niet

'Dest gaat PSV verlaten en revalideren bij Barcelona, PSV licht koopoptie niet'

9 mei om 20:01
Laatste update: 9 mei om 21:26

Sergiño Dest verlaat PSV aan het einde van dit seizoen, stellen Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De back is de komende maanden bezig met zijn herstel van een zware blessure, maar doet dat niet in Eindhoven. 

VI schrijft dat Dest vanaf juli verder zal revalideren bij Barcelona, de club waar Dest onder contract staat. De Amerikaanse Nederlander wordt dit seizoen gehuurd door PSV en mag spreken van een imponerend seizoen bij de landskampioen. Onlangs sloeg het noodlot toe bij Dest en liep de speler een zware knieblessure op, waar een maandenlange revalidatie tegenover staat.

PSV was de afgelopen weken van plan de koopoptie van tien miljoen euro te lichten, maar lijkt daar nu vanaf te zien. De club wilde Dest graag definitief vastleggen, maar de koopoptie en het gewenste salaris maakten onderhandelingen moeilijk. 'De Eindhovenaren waren tot vlak voor de blessure van Dest volop in overleg met de Spanjaarden en het management van de speler om hem per direct over te nemen. Zijn kniekwetsuur heeft de druk van die situatie gehaald', aldus het ED. Dest was dit seizoen goed voor twee doelpunten en zes assists in de Eredivisie

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!