Nederlands getint Atalanta domineert in eigen huis en is Europa League-finalist

9 mei - 22:50

Atalanta Bergamo is er donderdag in geslaagd de finale van de Europa League te halen. Olympique Marseille maakte in Italië geen kans en werd door de thuisploeg weggespeeld: 3-0.

Bij Atalanta stond Teun Koopmeiners in de basis en mocht Marten de Roon zich melden als rechtsback. Hans Hateboer begon op de bank. De Italianen waren vanaf minuut één de sterkere partij en hadden slechts een half uur nodig om de score te openen: Ademole Lookman nam de treffer voor zijn rekening. Atalanta was in de eerste helft op alle fronten beter, maar ging desondanks slechts met een 1-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft werd het duel al vroeg beslist door Matteo Ruggeri. Marseille kon geen vuist maken ondanks de ervaring van spits Pierre-Emerick Aubameyang. Een kwartier voor tijd kwam Hateboer nog binnen de lijnen. In de blessuretijd viel ook nog de 3-0 als kers op de taart: El Bilal Touré tekende voor treffer nummer drie. Waar het in Marseille nog 1-1 werd, kon het duel in Italië niet voor dezelfde spanning zorgen. Atalanta mag zich op 22 mei melden als finalist van het tweede toernooi van Europa.