Bosz kan opgelucht ademhalen en wint Ligue 1-topper in de slotfase

01-02-2022 22:55

Olympique Lyon heeft op de valreep weten te winnen tegen Olympique Marseille in de Ligue 1. De ploeg van Peter Bosz kwam vroeg op achterstand en moest de hele wedstrijd in de achtervolging, maar sloeg in het laatste kwartier twee keer toe: 2-1.

Olympique Lyon begon aan het duel als de nummer elf in de competitie. Marseille bekleedde de derde plek. Lyon kreeg vroeg in de wedstrijd een dreun te verwerken: Matteo Guendouzi, voorheen actief bij Arsenal, kopte een hoekschop van Dimitri Payet snoeihard tegen de touwen. Na de openingstreffer kwam Lyon in de onderdrukking en mocht het van geluk spreken dat de achterstand niet groter werd. Luis Enrique en nogmaals Guendouzi wisten beide niet de score te verdubbelen. De ploegen gingen met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

In de tweede helft veranderde in het begin weinig aan het spelbeeld. Na ruim een uur spelen kwam Moussa Dembélé in het veld voor Emerson Palmieri. De wissel van Bosz pakte goed uit: Lyon kreeg meteen goede kansen en doelman Pau Lopéz moest een aantal keer optreden om de gelijkmaker tegen te houden. Lyon werd steeds dreigender en kwam in de 75e minuut langszij. Gusto vond met een voorzet de kleine Xherdan Shaqiri die ondanks zijn lengte de bal in het doel kopte. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd kon Lyon zelfs de wedstrijd naar zich toe trekken. Dembélé bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een doelpunt op aangeven van Shaqiri.

Door de nipte overwinning stijgt Lyon vier plaatsen en is het nu zevende in de Ligue 1. Marseille blijft derde staan. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt vijf punten. Voor Bosz is het zijn 27e wedstrijd aan het roer bij Les Gones. De Nederlandse trainer kwam in 2018 over van Borussia Dortmund.