Transfernieuws

Oud Eredivisie-speler als Simons-opvolger genoemd: 'Het tekent zijn ontwikkeling'

Oud Eredivisie-speler als Simons-opvolger genoemd: 'Het tekent zijn ontwikkeling'

19-07-2023 17:55 Laatste update: 20-07-2023 14:06

De erfenis van Xavi Simons wordt de komende weken hét thema bij PSV. In de media wordt de naam van Charles de Ketelaere veelal aan de Eindhovenaren gelinkt, maar in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur wordt er een andere naam geopperd, die van voormalig Eredivisie-revelatie Mike Trésor.

"Hij was bij Willem II natuurlijk ongelofelijk goed. Uiteindelijk is hij naar België vetrokken en heeft hij ook zijn debuut mogen maken voor het Belgische nationale elftal. Dat is natuurlijk niet alleen maar de lichting van de Gouden Generatie, maar daar staan in ieder geval nog wel topspelers bij. Het tekent de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt", klinkt het.

Bij Willem II was Trésor in zijn eerste seizoen bijzonder productief maar ook bij RC Genk, de club waar de middenvelder nu speelt, gaat het hem voor de wind. "Het is de absolute assistkoning van België, de meeste van Europa. 21 assist in de competities alleen al. We kennen daarnaast allemaal ook zijn vlammende schot en ook deze jongen heeft natuurlijk een fantastische basistechniek."

Mocht PSV niet uitkomen bij Trésor, dan wordt RB Leipzig wellicht zijn nieuwe club. Volgens Duitse media wordt de speler aan de club gelinkt, waar ook Simons komend seizoen voor uitkomt.