Nieuws

Bony keert terug in Nederland bij aartsrivaal NEC: 'Hij had een zwak voor Vitesse'

Bony keert terug in Nederland bij aartsrivaal NEC: 'Hij had een zwak voor Vitesse'

25-01-2022 10:56

Dat Wilfried Bony mogelijk de clubkleuren van NEC gaat verdedigen, maakt heel wat los in Nederland en daarbuiten. Samir El Gaaouiri, voormalig zaakwaarnemer van Bony, is zeer verrast en dat komt natuurlijk door zijn Vitesse-verleden. 

De Ivoriaan zit sinds zijn vertrek bij Al-Ittihad in november zonder club en naar verluidt biedt NEC uitkomst. El Gaaouiri kijkt op van de berichtgeving. "NEC? Oh, ik dacht dat je ging zeggen dat hij bij Vitesse gaat meetrainen", zegt hij in gesprek met De Gelderlander. "Hij had een enorm zwak voor Vitesse. Hij sprak in Saoedi-Arabië alleen maar over de club. Bijvoorbeeld dat hij in de ArenA scoorde tegen Ajax. Dat is hem altijd bijgebleven."

Bony heeft al ruim anderhalf jaar geen officiële wedstrijd gespeeld, wat leidt tot de vraag of hij van waarde kan zijn voor de Nijmegenaren. "Ted Van Leeuwen (technisch directeur, red.) is een verstandige man. Hij weet wel wat hij doet", aldus El Gaaouiri. "NEC heeft niets te verliezen als Bony eerst toch alleen maar meetraint. Ik begrijp dat het bij de supporters gevoelig ligt, maar we zijn nu al een paar jaartjes verder."

Bij de NEC-aanhang valt de mogelijke rentree van Bony in Nederland niet in goede aarde. Voor De Goffert zijn spandoeken opgehanen met teksten als 'Bony nooit in onze driekleur'. De spits liet in aanloop naar de laatste Gelderse Derby in oktober weten dat hij nog altijd Vitessenaar is. 'Een speler die zich in het verleden zo geprofileerd heeft, zal geen ondersteuning van ons krijgen. Wij kunnen ons niet identificeren met spelers als deze in ons shirt', klinkt het statement van de fanatieke aanhang.