Vitesse in beroep tegen forse schorsing: Openda dreigt toppers te missen

Vitesse in beroep tegen forse schorsing: Openda dreigt toppers te missen

24 januari - 15:58 Laatste update: 16:16
Eredivisie 0 Reacties

De aanklager betaald voetbal heeft Loïs Openda een flinke schorsing voorgesteld. De Vitesse-smaakmaker heeft een voorstel gekregen voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De Gelderse club heeft aangegeven niet akkoord te gaan en beroep aan te tekenen.

Dat betekent dat de zaak voorkomt bij de tuchtcommissie van de KNVB. Openda kreeg een directe rode kaart in de wedstrijd tegen FC Groningen. Na een slaande beweging aan het adres van Mike te Wierik mocht de huurling van Club Brugge direct inrukken.

Als Vitesse geen beroep had aangetekend tegen het schikkingsvoorstel had de Belg de wedstrijden met FC Twente, Ajax (KNVB Beker) en PSV aan zich voorbij moeten laten gaan. Via de officiële kanalen bevestigt de ploeg van trainer Thomas Letsch een poging te ondernemen de schorsing te verminderen.

Naar verwachting komt de zitting donderdag voor. Dit seizoen is Openda uitgegroeid tot onmisbare schakel bij Vitesse. De pijlsnelle aanvaller wist tot nu toe elf keer het net te vinden en is daarmee (gedeeld) vice-topscorer van de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie