Nieuws

'Eindelijk duidelijkheid bij Sparta: assistent Rijsdijk wordt opvolger van Steijn'

'Eindelijk duidelijkheid bij Sparta: assistent Rijsdijk wordt opvolger van Steijn'

02-07-2023 13:12

Jeroen Rijsdijk is komend seizoen de hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Dat meldt De Telegraaf zondagochtend. De 46-jarige oefenmeester was vorig seizoen nog assistent van Maurice Steijn, maar krijgt promotie op Het Kasteel.

Sparta was gelangere tijd actief op zoek naar een opvolger van Steijn, die vriend en vijand verbaasde door een contract te tekenen bij Ajax. De Spangenaren benaderden onder meer Gregg Berhalter, Ron Jans, Danny Blind en Fred Rutten voor de functie, maar kregen viermaal een ‘nee’ te horen. Daarom heeft de clubleiding ertoe besloten om Rijsdijk het vertrouwen te geven en met Sparta het seizoen te beginnen. Nourdin Boukhari blijft assistent.

Eerder was Rijsdijk, die weinig ervaring als speler heeft, zelfstandig actief bij onder meer de amateurs van ASWH, SHO en Excelsior Maassluis. In 2021 stond hij een tijdje als interim-coach aan het roer bij Almere City.

Sparta, dat vorig jaar knap zesde werd en de finale van de play-offs haalde, heeft tot dusver vijf nieuwe spelers gehaald. Saïd Bakari en Pelle Clement komen transfervrij over van RKC Waalwijk. Daarnaast voegen Sergi Rosanas (FC Barcelona B), Django Warmerdam (FC Utrecht) en Tijs Velthuis (AZ) zich bij de selectie. Sparta begint maandag aan de voorbereiding.