Transfernieuws

'Sparta grijpt mis in zoektocht naar opvolger Steijn: VS haalt bondscoach terug'

'Sparta grijpt mis in zoektocht naar opvolger Steijn: VS haalt bondscoach terug'

16-06-2023 08:28

Gregg Berhalter gaat opnieuw aan de slag bij het Amerikaanse nationale voetbalteam. De Amerikaanse coach, die het team leidde tijdens het WK in Qatar en werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal van Louis van Gaal, zag zijn contract na het toernooi nog niet verlengd worden.

Volgens The Athletic komt er een nieuwe samenwerking tussen Berhalter en Amerika. Vanaf 2019 had de coach de leiding en hij wist zich populair te maken bij de fans vanwege zijn speelstijl. Ondanks dit succes werd het aflopende contract van Berhalter na het WK niet verlengd, en tot nu toe heeft B.J. Callaghan de taken overgenomen. Onder Callaghan bereikte het team vrijdag de finale van de Nations League.

De snelle terugkeer van Berhalter is verrassend, gezien het feit dat zijn contract niet werd verlengd vanwege een ruzie tijdens het WK met Giovanni Reyna en de gevolgen daarvan. Reyna werd gezien als een potentiële ster op het wereldkampioenschap, maar Berhalter gebruikte hem nauwelijks vanwege gebrek aan inzet op de trainingen. Uiteindelijk mocht de speler van Borussia Dortmund tweemaal invallen, tegen Engeland en Nederland.

Na het WK werd er een onderzoek ingesteld naar het onaanvaardbare gedrag van Berhalter, waarvan de informatie afkomstig bleek te zijn van de moeder van Reyna. Nu de rust na een half jaar is teruggekeerd rondom Berhalter, kan de Amerikaan weer aan de slag bij het nationale team. Voorlopig zal hij toekijken hoe Amerika onder interim-coach Callaghan de finale van de Nations League speelt, maar het plan is dat Berhalter het team zal leiden tijdens de Gold Cup in juni.

De terugkeer van Berhalter bij de VS betekent ook dat Sparta Rotterdam op zoek gaan naar een andere trainer. Er werd gespeculeerd dat de voormalige speler van de