Exclusive

Speciale avond voor Dzeko, maar welke actieve spelers speelden voor Inter en City?

Speciale avond voor Dzeko, maar welke actieve spelers speelden voor Inter en City?

10 juni - 18:30 Laatste update: 18:54

Zaterdagavond nemen Manchester City en Internazionale het tegen elkaar op in de Champions League-finale. Nooit eerder speelde deze ploegen een officiële wedstrijd tegen elkaar, maar wel zijn er meerdere spelers die voor beide ploegen actief waren. Voetbalnieuws zocht voor je uit welke actieve voetballer voor beide ploegen speelden.

Edin Dzeko 2011-2015 Manchester City, 2021-heden Internazionale
Voor Dzeko belooft het zaterdag een speciale wedstrijd te worden. De Bosniër speelde maar liefst vijf seizoen voor City en dat verliep niet zonder succes. De spits won in dienst van City éénmaal de FA Cup en tweemaal werd de landstitel binnen gesleept. In 189 wedstrijden kwam de aanvaller 72 keer tot scoren en groeide hij uit tot een vaste waarde in het elftal. Dzeko werd echter na een discussie met toenmalig manager Manuel Pellegrini naar de bank verwezen en koos er toen voor om naar AS Roma te vertrekken. Na meerdere jaren in de Italiaanse hoofdstad koos Dzeko voor een avontuur bij Inter waarmee hij zaterdagavond als kroon op zijn carrière de Champions League wil winnen.

Joao Cancelo 2017-2018 Internazionale, 2019-2023 Manchester City
Cancelo had de tweede naam kunnen zijn die zaterdagavond in actie had kunnen komen, als hij er niet voor had gekozen om in de winter naar Bayern München te vertrekken. De Portugees begon zijn carrière bij Benfica en kwam na een avontuur bij Valencia uit bij Inter. De back speelde 28 wedstrijden in dienst van de Italianen die hem huurde van Valencia. Uiteindelijk duurde zijn Milanese avontuur slechts één seizoen omdat Juventus hem voor maar liefst veertig miljoen euro over nam. Prijzen werden er bij Inter niet gepakt, maar nadat City maar liefst zestig miljoen euro over had voor de Portugees kon Cancelo zijn prijzenkast gaan vullen. 154 wedstrijden voor City resulteerden in onder meer drie landstitels en twee FA Cup’s.

Mario Balotelli 2006-2010 Internazionale, 2010-2013 Manchester City
Als laatste op dit lijstje de enige speler die een transfer maakte tussen beide ploegen. Balotelli doorliep de jeugdopleiding van Inter en groeide in Italië uit tot een ster. In de drie seizoenen dat de Italiaan actief was bij Inter reeg de Italiaanse ploeg de prijzen aaneen. Driemaal werd de ploeg van José Mourinho kampioen en als klap op de vuurpijl werd in 2010 de Champions league gewonnen. Hierna verliep de carrière van Why always me wat minder. City legde bijna dertig miljoen euro neer voor de spits, maar een succes werd het nooit. Tussen Pellegrini en Balotelli boterde het nooit en later gaf de spits aan dat hij nooit weg had willen gaan uit Italië. Na enkele seizoenen bij City vertrok Balotelli bij City omdat hij zich niet gewaardeerd voelde door de trainer. Prijzen wist de aanvaller nadien nooit meer te winnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!