Transfernieuws

Van Persie maakt flinke promotie binnen jeugdopleiding van Feyenoord

Van Persie maakt flinke promotie binnen jeugdopleiding van Feyenoord

02-06-2023 16:38 Laatste update: 16:41

Robin van Persie is met ingang van deze zomer de hoofdtrainer van Feyenoord O18. De voormalig topspits komt over als trainer van de Feyenoord O16-ploeg en zal worden bijgestaan door Brian Pinas. 

Feyenoord laat via de officiële kanalen weten dat het tweetal een stap omhoog doet binnen de club. Van Persie zat sinds 2021 bij de jeugd van Feyenoord als trainer en maakt na twee jaar de stap naar het O18-elftal. Van Persie en Pinas zullen ook verantwoordelijk zijn voor het O19-elftal, dat onder meer aan de UEFA Youth League zal deelnemen. Het tweetal wordt geassisteerd door de ervaren Nico Romeijn. 

Romeijn gaat tevens als Specialist Development Coach aan de slag. Van Persie en Pinas verlaten het O16-elftal, dat zal worden overgenomen door Erik van der Ven. Laatstgenoemde zat hiervoor bij het O14-elftal.

Van Persie door liep als speler de jeugdopleiding van Feyenoord en was tussen 2001-2004 en 2018-2019 bij de Rotterdammers te vinden. Een jaar ging Van Persie aan de slag als spitsentrainer, voordat hij de trainersladder in Rotterdam beklom. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!