Transfernieuws

'Ajax is op jacht naar een spits, Amsterdammers houden Zirkzee in de gaten'

'Ajax is op jacht naar een spits, Amsterdammers houden Zirkzee in de gaten'

30-05-2023 19:00 Laatste update: 19:20
2

Ajax is gecharmeerd van Joshua Zirkzee, volgens de Duitse tak van Sky Sports. De Nederlandse spits komt op dit moment uit voor Bologna, maar staat ook op het transferlijstje van de Amsterdammers, die op zoek zijn naar een nieuwe aanvalsleider.

Ajax is in de markt voor een nieuwe spits en beschouwen Zirkzee als een optie voor deze positie. De Jong Oranje-speler is de tweede naam, die deze week genoemd wordt in de hoofdstad. Ook Fabio Silva van PSV schijnt op het lijstje van de Amsterdammers te staan. André Silva van RB Leipzig en Dodi Lukebakio van Hertha BSC worden ook beschouwd als opties, maar die twee staan niet op de radar van Ajax.

De 22-jarige Zirkzee speelde in de jeugdopleiding van Bayern München. Na uitleenbeurten aan Parma en Anderlecht kwam de aanvaller uit bij Bologna. De Italianen kochten hem afgelopen zomer voor 8,5 miljoen euro, maar Bayern hield wel een terugkoopclausule. Dit seizoen maakte hij in twintig duels zijn opwachting voor Bologna, maar hij scoorde slechts één keer. Bij Bologna staat er overigens nog een Nederlandse spits op de payroll. Sydney van Hooijdonk wordt nu uitgeleend aan sc Heerenveen, maar keert volgend seizoen terug naar de Italiaanse club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!