Opinie

'Giménez moet bij Feyenoord blijven: 'Totdat er een monsterbedrag wordt geboden''

'Giménez moet bij Feyenoord blijven: 'Totdat er een monsterbedrag wordt geboden''

09-05-2023 09:16 Laatste update: 10:48

Feyenoord moet komende zomer niet gaan zwichten voor een 'relatief klein transferbedrag' voor Santiago Giménez. Dat stelt Johan Inan, voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad, in de voetbalpodcast van de krant. Volgens hem zouden zowel de Mexicaan als de Rotterdammers er goed aan doen om nog een jaar met elkaar door te gaan.

Inan is in eerste instantie onder de indruk van het spel van Giménez, die tot dusver 14 keer wist te scoren in de Eredivisie. "Wat mij heel erg opvalt, is dat hij zeer goede loopacties heeft. Het is iemand die op het randje speelt en dan word je weleens afgevlagd voor buitenspel, maar hij verstaat de kunst om nét op het juiste moment te vertrekken en daar vind ik hem heel erg goed in", zo vertelt hij.

"Ik ben het afgelopen halfjaar wel echt van hem overtuigd geraakt en ik denk met mij verschillende Europese top-/subtopclubs", aldus Inan. "Hij heeft nogal wat interesse gegenereerd en dat snap ik op zich wel. Ik begreep bijvoorbeeld dat Borussia Dortmund navraag heeft gedaan. Clubs redeneren nu natuurlijk ook anders. Dortmund koopt Haller voor veertig miljoen van Ajax en denkt 'als we er nu iets eerder bij zijn, komen we misschien met de helft weg en halen we wellicht evenveel doelpunten in huis'."

Giménez wordt ook aan Benfica gelinkt, al stelt Inan dat het voor Feyenoord te hopen is dat hij nog een seizoen in Rotterdam blijft. "Daar zullen ze ook wel op inzetten met een verbeterd contract. Laten we wel wezen… Hij zit nu op 14 doelpunten, dat is niet heel veel, vind ik. Stel dat hij nog een seizoen blijft en niet steeds meer hoeft te wisselen met Danilo, dan eindigt hij misschien wel op 25 goals en zit er voor zowel Giménez als Feyenoord nog veel meer in."

Feyenoord had met Nicolai Jørgensen in het kampioensjaar 2016/2017 ooit een spits in huis die er 21 maakte en voor een mooi bedrag naar Newcastle United kon. De Rotterdammers lieten de Deen echter niet gaan. Geldt dat ook voor Giménez? "Zo moet je als Nederlandse clubs niet redeneren. Als je nu bij de topscorers van de Eredivisie hoort, is dat volgend seizoen ook wel het geval. Zo moet Feyenoord er nu ook in staan. Zo veel mogelijk biedingen afwijzen totdat er misschien een monsterbedrag geboden gaat worden. Ik vind dat topclubs in Nederland allemaal die houding mogen gaan aannemen. Ze weten dat in Engeland oneindig veel geld beschikbaar is. Net zo lang bedragen afwijzen tot ze echt de jackpot gaan betalen. Ze komen toch wel terug."