'Hendrix laat kans op MLS-transfer lopen ondanks uitzichtloze situatie in Moskou'

'Hendrix laat kans op MLS-transfer lopen ondanks uitzichtloze situatie in Moskou'

Jorrit Hendrix was dichtbij een overgang naar de MLS. De middenvelder zag op het laatste moment af van de deal, met de niet nader genoemde club uit de Verenigde Staten. Zijn werkgever Spartak Moskou zou reeds tot een akkoord zijn gekomen over een transfer van de enkelvoudige Oranje international.

Dat meldt het Russisische Sport-Express. Dit seizoen is Hendrix uit beeld geraakt en lijkt ook niet onder de onlangs aangestelde Paolo Vanoli op veel minuten te hoeven rekenen. Hendrix reikte dit seizoen tot slechts acht optredens in de Premjer-Liga. Op vragen van het medium reageerde Hendrix kort. "Of ik bij Spartak blijf? Waarom stel je die vraag? Ik ben net terug van mijn vakantie en ben me aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen."

De Nederlander wist tot op heden geen basisplaats te veroveren onder geen één van de drie hoofdtrainers (Domenico Tedesco, Rui Vitória en nu dus Vanoli) die hij sinds zijn komst in januari vorig jaar van PSV voor zich had. Nu Spartak bezig is met het aantrekken van Krylya Sovetov Samara-steunpilaar Danil Prutsev lijkt zijn situatie uitzichtlozer dan het tot nu toe was.

Het contract van Hendrix bij Spam loopt nog door tot medio 2024, ondanks het gebrek aan toekomstperspectief. Bij de Russische club staat ook landgenoot Quincy Promes ook onder contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie