Transfernieuws

'FC Barcelona zit in de maag met 'aanvaller van honderd miljoen euro''

'FC Barcelona zit in de maag met 'aanvaller van honderd miljoen euro''

02-05-2023 12:30

Raphinha is in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona uitgegroeid tot smaakmaker en basisspeler, maar toch is een vertrek niet uitgesloten. De Braziliaan drukt met de afschrijving op zijn transfersom en zijn salaris zwaar op de begroting, waardoor de Catalanen een verkoop overwegen. Dat meldt AS.

Afgelopen zomer betaalde Barça nog 65 miljoen euro aan Leeds United voor de linkspoot en in zijn eerste seizoen in Camp Nou stelt hij niet teleur. Raphinha - goed voor tien goals en elf assists - verdient 12,5 miljoen euro bruto op jaar basis. Al met al kost de Braziliaan, wanneer hij zijn tot medio 2027 lopende contract uitdient, Barcelona inclusief transfersom zo'n 25 miljoen euro per jaar.

Voor de komende vier jaar moet FC Barcelona dus honderd miljoen euro reserveren en dat zou ervoor zorgen dat een bod van minimaal 52 miljoen euro overwogen wordt, aldus AS in de berichtgeving. Nog altijd is de financiële situatie van de La Liga-koploper uiterst penibel. In de winter was Arsenal al bereid zeventig miljoen euro te betalen voor Raphinha, maar tot een transfer kwam het toen niet.

Eerder deze week melde Diario SPORT ook al dat een transfer van Ansu Fati tot de mogelijkheden behoort. Bij aanbiedingen van meer dan zeventig miljoen euro zou FC Barcelona luisteren. Dat er veranderingen in de maak zijn, lijkt een uitgemaakte zaak. Voorafgaand aan het competitieduel met Real Betis (4-0 zege) zei directeur Mateu Alemany bij Movistar namelijk dat het een 'interessante zomer' gaat worden voor Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!