Hattrickheld Mahrez schiet Aké-loos Manchester City naar de finale van de FA Cup

22-04-2023 19:37

Manchester City mag zich de eerste finalist van de FA Cup noemen. The Citizens hadden geen kind aan Championship-club Sheffield United. Riyad Mahrez was de grote man in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Zonder de geblesseerde Nathan Aké begon Manchester City op Wembley aan het duel tegen Sheffield United. Waar de krachtsverschillen normaal gesproken levensgroot zouden moeten zijn, verliep het overgrote deel van de eerste helft stroef voor de Engelse grootmacht. City creëerde niet veel kansen wat voor de nodige frustratie bij Pep Guardiola zorgde.

De Spaanse oefenmeester zag zijn ploeg op slag voor rust wel op voorsprong komen. Na een overtreding in de zestien van Sheffield ging de bal op de stip. Erling Haaland was er als de kippen bij om de strafschop te nemen, maar de bal werd uit zijn handen gehouden door Riyad Mahrez. Dat heeft alles te maken met de gemiste strafschop die de Noor tegen Bayern München produceerde. Mahrez bleef koel en zorgde ervoor dat City met een voorsprong aan de thee kon.

Na rust was het opnieuw eenrichtingsverkeer. Het was wachten op doelpunten van The Citizens, die er uiteindelijk ook kwamen. Het was Mahrez die zijn tweede en derde in een kort tijdsbestek na elkaar maakte. De hattrick van de Algerijn was dan ook genoeg voor City.

City staat dus in de finale van de FA Cup, maar weet de sparringpartner nog niet. Zondag spelen Brighton & Hove Albion en Manchester United de andere halve finale in het toernooi. Dat duel wordt afgewerkt om 17.30.