Antonucci na transfer: 'Ik heb me bij Feyenoord ontwikkeld en ben beter geworden'

Antonucci na transfer: 'Ik heb me bij Feyenoord ontwikkeld en ben beter geworden'

Na een uitzichtloze situatie bij Feyenoord, verliet Franco Antonucci afgelopen week de Rotterdammers op huurbasis voor FC Volendam. De Belg met Italiaanse roots kwam al eerder anderhalf seizoen uit voor Het Andere Oranje. De 22-jarige middenvelder kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking en heeft veel geleerd het afgelopen half jaar.  

Op de clubsite van FC Volendam bespreekt de huurling het lastige parket waarin hij zat bij de Rotterdammers. "Ja, ik had natuurlijk gehoopt op meer", vertelt Antonucci die in de eerste seizoenshelft bij Feyenoord tot slechts negen speelminuten kwam. 

Spijt heeft de jongeling er niet van dat hij voor zijn kans is gegaan onder Arne Slot, die afgelopen zomer als hoofdtrainer werd aangesteld. "Het zijn voor mij erg leerzame maanden geweest. Ik heb daar met heel goede spelers op het trainingsveld gestaan. Op topniveau. Ik weet zeker dat ik me daardoor heb ontwikkeld en een betere voetballer ben geworden."

Antonucci is blij terug te zijn bij de club waar hij eerder individueel sterk presteerde. "Ik ben jong en moet minuten maken en daarom is het voor mij geen teleurstelling om hier weer te zijn." Via een speciale constructie is een langer verblijf van de aanvallende middenvelder niet langer uitgesloten: als FC Volendam weet te promoveren, blijft hij automatisch nog een jaar bij de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. "Dus daar hoop ik natuurlijk op. Ik wil het team heel graag helpen met het bereiken van ons grote doel: promoveren naar de Eredivisie." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie