Nieuws

Van der Ree houdt vertrouwen: 'Wordt moeilijker, maar zijn nog niet gedegradeerd'

Van der Ree houdt vertrouwen: 'Wordt moeilijker, maar zijn nog niet gedegradeerd'

08-04-2023 08:11

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree zag zijn ploeg vrijdagavond kleurloos onderuit gaan tegen FC Utrecht. Volgens de oefenmeester is zijn ploeg bang om fouten te maken nu de Keuken Kampioen Divisie in zicht komt.

Van der Ree zag zijn ploeg andermaal ten onder gaan in de strijd tegen degradatie. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt het een kansloze missie te worden om lijfsbehoud veilig te stellen, maar volgens de trainer is alles nog mogelijk. "Het wordt hierdoor steeds moeilijker, maar we zijn nog niet gedegradeerd", vertelt 43-jarige trainer bij RTV Noord. "Daarom moeten we vertrouwen houden, hoewel ik snap dat dat lastig is. Dat het er niet uitkomt, is ook psychologisch. Spelers zijn bang om fouten te maken. Tegenslagen komen hard aan.”

Doelman Michael Verrips kreeg bij ESPN de vraag of hij er nog in gelooft dat de Groningers zich zullen handhaven. "Zolang ik voor deze club speel, blijf ik altijd geloven. Zeker in deze fase, je hebt nog zes wedstrijden. Er zijn ook andere bizarre situaties geweest in het voetbal. Maar het is heel lastig om in zo’n fase je vinger te leggen op wat anders moet. Het frustrerende is dat je ziet dat er kwaliteit is, maar dat het er niet uitkomt", gaf de doelman aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!